Luk punjen posnim nadevom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
28/03/2019
"I vama se prijelo, zar ne?"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk od ljuski. Tankim nožem ili kašičicom izdubite unutrašnjost. Blanširajte luk spuštajući ga u šerpu sa vrelom vodom na oko 5 minuta. Pomoću rešetkaste kašike ga izvadite.

Šaragepa se oljušti, narenda se i zaprži u vrelom ulju, njoj se dodaje izdubljeni deo luka (isečen na sitno), pirinač, paradajz pire i začini i prži se još oko minut.

Nakon toga se doliva 450 ml vode i kuva se dok pirinač ne nabubri i ne upije vodu.

Izdubljene glavice luka se pune gotovom smesom. Poređaju se u posudu za pečenje, sipa se dva prsta vode i jelo se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar