Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Riblji file na španski način sa ukusnim sosom

Riblji file na španski način sa ukusnim sosom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2444k257
Riblji file na španski način sa ukusnim sosom6 / 6
27/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Impresivan izgled i još impresivniji ukus - kako čovek da mu odoli"

Potrebni sastojci

  • file od ribe - 800 g
  • pečurke - 500 g
  • masline - 15 komada, zelene
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 1 šolja
  • origano - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • limun - 1 komad
  • peršun - 10 strukova
  • paradajz - 1 komad
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

File od ribe se posipa sokom od limuna i ostavlja se tako oko 20 minuta, nakon čega se dodaje malo soli i bibera.

Zagrejte tiganj sa uljem, filete uvaljajte u prezle i ispržite dok ne postanu zlatasti, izvadite i stavite na kuhinjski ubrus.

Isecite luk na tračice ili krugove, pečurke takođe. Sklonite koštice maslinama ili koristite zelene bez koštica.

U istoj masnoći izdinstajte povrće, stavljajući prvo luk i pečurke isečene na ivice. Kasnije dodajte paradajz pire, šećer, origano, sok od kriške limuna i skroz na kraju masline.

Ostavite da se pomešaju ukusi i isključite. U odgovarajuće tanjire stavite parče ribe i aromatičan sos sa povrćem.

Odozgo dodajte parčiće paradajza, peršun i kriške limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: