Kari piletina sa patlidžanom i boranijom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
06/04/2019
"I da ne propustite da nas pozovete, kada spremate ovu sočnu piletinu "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svi začini se pomešaju u posudici i promešaju se sa 4 kašike vode. Dobija se nešto kao retka kaša. Celo parče pilećih grudi se seče na pola i koristi se samo jedan deo.

Istucate ga blago posolite i zapečete na gril tiganju ili roštilju po 3 minuta sa svake strane. Nakon toga isečete meso na trake i ostavljate sa strane.

Patlidžan se ljušti, seče se na kocke i stavlja se zajedno sa boranijom i masnoćom nekoliko minuta da omekša u tiganju. Za najbrže spremanje koristim zamrznutu boraniju u pakovanju.

Nakon oko 3 minuta dodajte i pileće meso i prelijte pastom dobijenom od začina. Dodajte još 1 i po šolju vode i ostavite na ringli dok tečnost ne uvri u gust sos.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar