Punjeni patlidžan na trakijski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
08/04/2019
"Uh, samo običan punjeni patlidžan sa mlevenim mesom, a tako veličanstven ukus, da svi žele da zapišu recepte "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se iseku na polovine, izdube se i posole se. Unutrašnjost im se usitni.

Luk se oljušti i iseče, šargarepa takođe. Stavljaju se u tiganj sa malo masnoće i dinstaju se dok ne omekša šargarepa.

Dodaje se mleveno meso i kuva se dok se ne pretvori u mrvice, na slaboj vatri i pazi se da se ne preprži. Čak negde da ostane sirov, nije problem, važno je da se ne osuši. Dodaje se paradajz i unutrašnjost patlidžana.

Promeša se dobro i kuva se još desetak minuta ili dok se patlidžan ne savije. Na kraju se dodaju začini.

Smesa se sklanja sa vatre, njom se pune patlidžani, posipa se kačkavalj i peku se oko 20 minuta na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar