Prolećna čorba od koprive

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
11/04/2019
"Kako da napravite ukusnu čorbu od koprive - evo ovako, prvo je samo naberite, a posle pratite recept "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - 500 g
  • mladi luk - 1 veza
  • beli luk - 2 struka, svež
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • orasi - 40 g, mrvljeni
  • nana - 2 - 3 grančice, sveža
  • selen - 2 - 3 grančice, svež
  • aleva paprika
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu dobro operite i blanširajte u 500 ml ključale vode oko 2-3 minuta. Procedite i sitno iseckajte, a vodu gde se kuvala nemojte bacati.

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa dinstajte na ulju. Dodajte koprivu, promešajte i dodajte brašno.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica, sipajte malo vode, gde se blanširala kopriva, polako i uz mešanje.

Dodajte so i alevu papriku. Zatim dodajte nanu i selen, sitno iseckane, pa na kraju dodajte i orahe.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar