Žute tikvice punjene mlevenim mesom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
11/04/2019
"Ne razumemo one ljude koji se samo oblizuju, a još nisu probali naše lagane punjene tikvice "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na panjiće oko 7-8 centimetara i izdubimo unutrašnjost kašičicom. Gotove očišćene tikvice stavljamo u šerpu sa kipućom vodom na oko 3 minuta i vadimo ih rešetkastom kašikom.

Pripremamo nadev, tako što sečemo na sitno luk i zapržimo u tiganju dok ne omekša. Dodajemo mleveno meso, tako što ga usitnimo dok se ne pretvori u mrvice i dodajemo malo deo izdubljene unutrašnjosti tikvica.

Malo pre nego što izvadimo iz tiganja, dodajemo i usitnjen peršun i mirođiju.

Po ukusu dodajemo biber i so. U podmazanu posudu za pečenje ređamo tikvice i punimo ih gotovim nadevom.

Stavljamo da pečemo na umereno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, a malo pre nego što su gotove, ređamo preko svake tikvice parčence kačkavalja, da se zapeče.

Već gotove tikvice garniramo sosom od umućenog kiselog mleka sa belim lukom, mirođijom i solju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar