Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Turske kisele sarmice

Turske kisele sarmice

Turske kisele sarmice
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Jedinstveni ukus i aroma, vi ih znate"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • paradajz sok - 200 ml
  • bujon - 1litar, od kostiju, goveđi
  • listovi loze
  • šljive - 100 g, sušene
  • so
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk od ljuski i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u zagrejanom ulju. Operite veoma dobro pirinač, ocedite ga i dodajte u luk.

Uz neprestano mešanje kuvajte dok se pirinač ne izbistri. Malo pre nego što sklonite posudu sa vatre, dodajte šljive isečene na male parčiće.

Ohladite nadev i oblikujte sarmice, stavljajući po jednu kašiku u list loze.

Poređajte ih u odgovarajuću duboku posudu. Prelijte ih sokom od paradajza i bujonom od kostiju. Pokrijte sarmice tanjirom i kuvajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: