Musaka sa kupusom i telećim mlevenim mesom

15/04/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6069
"Ukusna musaka iz starih notesa - zapisujte, jer posle nećete imati odakle da nađete recept "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica od 1 kilogram
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 4 kašike
  • maslac - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo kupus, očistimo od uvelih listova i isečemo na sitno. Dinstamo u malo ulja i vode da omekša i sipamo polovinu u posudu za pečenje namazanu maslacem.

Teleće mleveno meso pomešamo sa malo vode i dinstamo u ulju, dok ne promeni boju i ne zaprži se. Tako zaprženo mleveno meso sipamo u posudu za pečenje preko kupusa.

Odozgo rasporedimo i drugi kupus.

U odgovarajućoj posudi umutimo četiri jaja sa pola čaše kiselog mleka, biberom i solju po ukusu. Prelivamo musaku i stavljamo da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar