Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od pečuraka»Krem čorba od pečuraka sa kuvanim jajima

Krem čorba od pečuraka sa kuvanim jajima

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Krem čorba od pečuraka sa kuvanim jajima
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Obična čorba od pečuraka postaje još ukusnija kada je posipate kuvanim jajima. Probajte i recite da li vam se sviđa"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, sveže
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 komad
  • brašno - 1 - 2 kašičice
  • maslac - 4 kašike, kravlji
  • sveže mleko - 2 šolje
  • jaja - 2 komada, kuvana
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pečurke, šargarepu i luk. Sitno ih iseckajte i stavite u šerpu sa vodom.

Ostavite ih da se kuvaju, dok sve ne omekša. Nakon toga izvadite i pasirajte pomoću pasatora, dok u međuvremenu dodajete malo od bujona gde se kuvalo povrće.

Vratite paisrano povrće u čorbu. U drugoj posudi zagrejte maslac. U njemu propržite maslac i prelijte zagrejanim mlekom.

Isipajte zapšku u čorbu i ostavite da proključa. Dodajte so i biber.

Čorbu servirajte vruću i svakoj porciji dodajte rendana kuvana jaja i biber.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: