Luk punjen kobasicom i pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
20/04/2019
"Za pripremu ovog predjela se traži srčanost, a da se pojede - samo apetit i dobro društvo "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 6 komada, velike glavice
  • pečurke - 7 komada
  • kobasica - 150 g
  • pavlaka - 6 kašika
  • ulje - za prženje
  • peršun - 5 strukova
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk ali ga ne sečemo odozgo. Stavljamo ga u kipuću vodu na oko 3 minuta. Vadimo i ohladimo. Nakon toga rasečemo odozgo, tako da se dobije poklopac i očistimo unutrašnjost kašiko pazeći da bar dva sloja od njega ostanu.

Pečurke operemo i isečemo na sitno, stavljamo ih da se prže u malo masnoće, dodajući im i unutrašnjost luka, sečemo na sitno. Takođe dodajemo i biber i so po ukusu. Pržimo najviše 3 minuta.

Kobasicu takođe isečemo na sitno i stavljamo je u malo masnoće da se se zaprži i punimo glavice luka smesom.

Odozgo stavljamo po jednu kašiku pavlake i ređamo u nauljanu posudu za pečenje. Stavljamo ih da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stpeni 25 minuta. Kada je gotovo, posipamo sitno isečenim peršunom, poklapamo poklopcem i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar