Način pripreme
Očistimo luk ali ga ne sečemo odozgo. Stavljamo ga u kipuću vodu na oko 3 minuta. Vadimo i ohladimo. Nakon toga rasečemo odozgo, tako da se dobije poklopac i očistimo unutrašnjost kašiko pazeći da bar dva sloja od njega ostanu.
Pečurke operemo i isečemo na sitno, stavljamo ih da se prže u malo masnoće, dodajući im i unutrašnjost luka, sečemo na sitno. Takođe dodajemo i biber i so po ukusu. Pržimo najviše 3 minuta.
Kobasicu takođe isečemo na sitno i stavljamo je u malo masnoće da se se zaprži i punimo glavice luka smesom.
Odozgo stavljamo po jednu kašiku pavlake i ređamo u nauljanu posudu za pečenje. Stavljamo ih da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stpeni 25 minuta. Kada je gotovo, posipamo sitno isečenim peršunom, poklapamo poklopcem i serviramo.