Način pripreme
Ugrejte 2 supene kašike maslinovog ulja u posudi na vatri. Začinite pileće batake i krilca solju, ljutom alevom paprikom i biberom.
Pecite meso u tiganju dok ne postane zlatno. Isecite limun na krupnije krugove i dodajte u posudu u piletinu. Pecite u rerni 20-30 minuta na 200 stepeni.
Za čimičuri sos krupnije isecite glavicu luka i stavite u blender. Dodajte struk peršuna sa dšrkom. Očistite ljute paprike od semenki i drški i stavite u blender.
Začinite tabasko sosom, dva čena belog luka, svežim origanom, vinskim sirćetom, solju i na kraju prelijte obilno maslinovim uljem. Sameljite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
Za krompir pire posolite kuvani krompir i izgnječite ga dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte kockicu maslaca, pavlaku i ponovo promešajte.
Servirajte pečenu piletinu sa svežim čimičuri sosom i krompir pireom.