Način pripreme
Luk isecite na krupniji polumesec.
Ugrejte maslinovo ulje i kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri i stavite luk da se dinsta. Dodajte braon šećer i promešajte. Ostavite luk da se omekša i karamelizuje na umerenoj vatri nekoliko minuta, mešajte periodično sve vreme.
Odvojite listove struka majčine dušice. Sitno ih iseckajte i dodajte u luk.
Isecite integralni baget na kriške. Izrendajte grijer sir ili kačkavalj i rasporedite preko krišaka. Poređajte u pleh i pecite u rerni.
Začinite karamelizovani luk solju i biberom.
Isecite čenove belog luka sitno i dodajte. Dodajte supenu kašiku brašna i dobro promešajte da se ne stvore grudvice. Prelijte litrom bujona od povrća i dodajte kašičicu belog vina.
Smanjite vatru i kuvajte čorbu još pola sata. Servirajte francusku čorbu od luka ukrašenu zapečenim kriškama sa sirom.