Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pasulj sa kupusom i slaninom u rerni

Pasulj sa kupusom i slaninom u rerni

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367482k89
Pasulj sa kupusom i slaninom u rerni3 / 3
20/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Omiljeno nam je zato što u njemu ima sve što volimo"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad (srednje velika glavica)
  • slanina - 150 g ili dimljene grudi
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 80 ml
  • beli pasulj - 1 tegla
  • piment - 1 kašika, zrna
  • čubar - 1 kašika
  • lovorovi listovi - 1 - 2 komada
  • peršun - 1/2 vezice
  • šećer - 1 kaščica
  • so
  • biber
  • kumin - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na krupne parčiće. Zapržite je u zagrejanom tiganju zajedno sa čenom belog luka. Isecite kupus na kupno, a paradajz na kocke. Prebacite gotovu slaninu u posudu.

Zapržite kupus u istoj masnoći. Začinite lovorovim listom, pimentom i čubrom.

Dodajte paradajz u tiganj. Dodajte šećer da balansirate kiselost paradajza. Dodajte još soli, bibera, kumina i dimljene aleve paprike. Poklopite posudu i ostavite kupus da se kuva.

Kada kupu omekša dodajte beli pasulj iz konzerve. Posolote smesu ponovo.

Prebacite jelo u posudu za pečenje rasporedite slaninu odozgo i ispecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Pospite pasulj sa kupusom sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: