Način pripreme
Operite pasulj i stavite ga u šerpu sa hladnom vodom. Stavite ga na jaku vatru da provri, 10 minuta nakon što provri bacite vodu, operite i ponovo sipajte hladnu vodu.
Dodajte grančicu piskavice, lovorov listi i ulje, stavte na slabu vatru (ako ga stavite na jaku vatru pretvoriće se u kašu) da vri dok potpuno ne omekša. Procedite pasulj i sačuvajte mu vodu.
U posudu za pečenje sipajte ulje za zapršku i zagrejte. Dodajte sitno isečen luk i crvenu papriku, pospite prstohvatom soli i pržite dok povrće potpuno ne omekša.
Dodajte brašno, nanu i alevu papriku uz neprestano mešanje.
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom.
Posolite po ukusu, pospite biberom po ukusu i stavite posudu za pečenje u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 20 minuta.