Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Čorba na seoski način sa prazilukom i kiselim kupusom

Čorba na seoski način sa prazilukom i kiselim kupusom

IvankaIvanka
Početnik
538
Čorba na seoski način sa prazilukom i kiselim kupusom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Ovo je mnogo više od recepta za zimsku supu, to je jedno od remek dela bugarske kuhinje, koje sa sigurnošću treba da dodate u domaću knjigu recepata"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 500 g
  • praziluk - 300 g (2 - 3 struka)
  • sok od kupusa - 2 liatra
  • pirinač - 40 g (4 kašike)
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo na sitno kiseli kupus i praziluk. Prelivamo sa 2 litra soka od kupusa i kuvamo ih na umerenoj vatri dok ne omekša.

Dodajemo opran pirinač i kuvamo čorbu još 15 minuta.

Dodajemo brašno i alevu papriku, razmućene u malo vode. Kuvamo još 5-6 minuta i začinjavamo biebrom i solju.

Po želji dodajemo i blago prepečene ljute paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: