Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa sa sirom»Čorba sa sirom i prazilukom

Čorba sa sirom i prazilukom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Čorba sa sirom i prazilukom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Raskošna čorba, koja se lako sprema za manje od 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • sir - 200 g
  • praziluk - 3 struka
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se iseče na parčiće i skuva se u posoljenoj vodi. Dodaje se balgo prepečeno brašno, razmućeno u hladnoj vodi.

Nakon što čorba vri nekoliko minuta, dodaje se sir, namrvljen na krupne parčiće i ulje.

Nakon deset minuta se sklanja s vatre i začinjava se umućenim jajetom i kiselim mlekom. Servira se sa sitno isečenim peršunom i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: