Musaka sa mlevenim mesom, krompirom i prelivom od kačkavalja

20/06/2019
"I povrće smo dodali, i preliv smo promenili - zato je tako neverovatno ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 1 komad
  • miks povrća - 1 šolja za kafu, grašak, šargarepa i kukuruz
  • origano
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja za kafu
  • kačkavalj - 3 supene kašike, rendan
  • brašno - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i isečemo na kockice. U ugrejanom ulju dinstamo sitno iseckan luk. Dodajemo krompir, mleveno meso i mešamo da se izmrvi.

Sipamo biber, alevu papriku, so i origano. Promešamo, sipamo toplu vodu da pokrije sastojke. Dodajemo miks povrća.

Nakon 4-5 minuta preacujemo u pleh i pečemo dok voda ne ispari. Umutimo jaja viljuškom, dodajemo kiselo mleko, sveže mleko, rendani kačakvalj i brašno.

Prelivamo musaku. Pečemo još 20 minuta dok preliv ne dobije zlatnu boju. Eksperiment je bio uspešan. Preliv odličan! Bon apeti!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar