Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa spanaćem i koprivom

Jagnjeća čorba sa spanaćem i koprivom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Jagnjeća čorba sa spanaćem i koprivom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Dodajte malo spanaća i koprive u tradicionalnu jagnjeću čorbu i uživajte u jednom zasićenijem ukusu i neodoljivom mirisu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 300 g
  • zelje - 1 šaka
  • kopriva - 1 šaka, vrhovi
  • mladi luk - 3 veze
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • biber - 1 kašičica, miks u zrnu
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • nana - 1 veza
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 40 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • prepeličija jaja - 8 komada
  • kiselo mleko - domaće kiselo (gusto mleko)
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo zeleno povrće i stavljamo ih u đevrđir da se ocedi voda. Mladi luk iseckamo sitno, korpivu i spanać takođe.

Paradajz izrendamo. Šargarepu sečemo na kockice.

Pirinač potopimo na 10 minuta, operemo u dve-tri vode.

Jagnjetinu isečemo na male komade. Prelivamo hladnom vodom ili bujonom ako ga imate.

Stavljamo u posudu da se kuva na tihoj vatri dok meso ne omekša do pola. Onda dodajemo luk, oceđeni pirinač, šargarepu i paradajz.

Kad se povrće i meso skuvaju, dodajemo zelene sastojke - koprivu, spanać i nanu. Začinimo solju i biberom.

Čorba se krčka još 10 minuta.

Poširamo prepeličija jaja.

Svaku porciju čorbe serviramo sa po dva rovita jajeta i kašikom gustog kiselog mleka.

Maslac ugrevamo kratko sa alevom paprikom i nekoliko listova nane. Dodajemo po kašiku neposredno pre jela.

Jagnjeću čorbu začinimo sveže samlevenim biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti