Punjeni zec na domaći način

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
17/07/2019
"Dajte tog zeca ovamo da vidite kako se pravi sočan zec na domaći način "
Priprema15 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno125 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, sa iznutricama
  • soja sos - 2 supene kašike
  • ulje - za prženje
  • so
  • soja sos - 1 kašičica
  • belo vino - 1 šolja
  • pečurke - 100 g
  • guščije grudi - dimljene
  • mladi luk - 3 struka
  • praziluk - 1 struk
  • pirinač - 100 g
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo zeca soja sosom i posipamo solju i alevom paprikom.

Ostavljamo da odstoji u marinadi oko 1-1 1/2 sata.

Isečemo iznutrice na kockice i pržimo u masnoći.

Praziluk i luk isečemo na krugove, pečurke na kriške, guščije grudi na ivice, i zajedno dodajemo u propržene iznutrice. Dinstamo tako oko 5 minuta.

Kad prođe vreme sipamo pirinač i sipamo vino.

Začinimo začinima i ostavljamo na vatri dok pirinač ne upije tečnost.

Punimo zeca nadevom, zašivamo i stavljamo u pleh sa malo vode.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u jakoj rerni.

Punjenog zeca pečemo ne više od 90 minuta.

Nakon toga skidamo foliju i pečemo dok ne porumeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar