Piletina sa pečurkama i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
22/07/2019
"Gurmani znaju, ukus je važan, a ne vizija - ovo jelo će vas očarati ukusom "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • pečurke - 500 g
  • kačkavalj - 200 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • beli biber - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • univerzalni sos - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pečurke na kolutove, isečemo i piletinu na parčiće srednje veličine.

Nakon toga začinjavamo meso biberom, alevom paprikom, solju i sa malo univerzalnog sosa.

Promešamo i stavljamo u tiganj da se zaprži. Nakon toga dodajemo pečurke i malo belog bibera i belog luka u prahu.

Nakon što se izdinstaju prebacujemo ih u posudu za pečenje, dodajemo pavlaku za kuvanje i kačkvalj, narendan, pečemo na 250 stepeni dok ne bude gotovo.

Prjatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar