Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Zimska posna janija od boranije

Zimska posna janija od boranije

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Zimska posna janija od boranije
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"A ponekad stomak ne želi meso, želi ukusnu zimsku posnu janiju od boranije i vi treba da mu je date"

Potrebni sastojci

  • boranija - 800 g, iz konzerve
  • luk - 2 komada, srednje glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • kukuruzni skrob - 1 ½ supena kašika
  • bujon od povrća - 2 šolje za kafu (ili voda ako nemate bujon)
  • peršun - ½ veze
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni i oprani luk sečemo na sitne kockice.

Dinstamo ispod poklopca u ugrejanoj biljnoj masnoći i 1 supenom kašikom vrelog bujona.

Dodajemo paradajz pire, pomešan sa malo vode i alevu papriku.

Sterilizovana boranija je isečena na delove.

Dodajemo je u janiju, dodajemo i preostali bujon od povrća.

Očišćene čenove belog luka stavljamo cele za miris.

Jelo začinimo solju i kuvamo dok se povrće ne izdinsta.

Pred kraj kuvanja, janiju od boranije zgusnemo kukuruznim skrobom pomešanim sa hladnom vodom.

Posipamo svežim peršunom i serviramo posnu janiju od boranije toplu.

Možemo servirati sa kašikom kiselog mleka sa niskim procentom masti, ako ne želite da bude skroz posno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: