Moje uspešne ćuftice od krompira

19/08/2019
"Ne treba vam deset recepata za ćuftice od krompira, potreban vam je jedan pravi - proveren i uspešan "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 676
  • Pregledi tokom meseca641
  • Pregledi tokom sedmice100
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1500 g
  • luk - glavica
  • peršun - 1 veza
  • sir - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • za pohovanje
  • jaja - 4 komada
  • prezle - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite krompir, stavite u šerpu sa hladnom posoljenom vodom (na 1 litar vode - 1 supena kašika soli). Stavite ih na umerenu vatru i kuvajte dok krompir ne omekša (ne treba da se raspukne prilikom kuvanja).

Nakon što se krompir skuva, prospite vodu i sipajte hladnu (tako se prekida proces kuvanja). Prospite i hladnu vodu da ostane suv.

Oljuštite krompir, isecite na komade i štapnim mikserom izgnječite. Ako nemate štapni mikser, izrendajte ih.

Izrendajte luk i peršun sitno i dodajte u krompir.

Dodajte biber po ukusu, mrvljeni ili krupnije izrendan sir i jaja. Zamesite smesu kao mlevneo meso dok ne postane homogena. Od smese oblikujte ćuftice jednake veličine i poređajte ih u pleh.

U dve široke posude stavite u jednu prezle, a u drugoj dobro umutite jaja. U tiganj sipajte ulje toliko da kada stavite ćufte budu pokrivene uljem.

Ugrejte ulje i smanjite vatru da bude umerena, uvaljajte jednu po jednu ćufticu od krompira, prvo u prezle sa obe strane, a posle u umućena jaja. Stavite ih u ugrejano ulje i pržite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Gotove ćuftice poređajte na ubrus da se ocedi višak masti.

Važno: Nikada ne ljuštite (čak i ne secite) krompir pre kuvanja. Stavite ih dobro oprane sa korom u šerpu hladne, posoljene vode. Zato što oljušten krompir upija vodu prilikom kuvanja i vaša smesa će postati retka i rizikujete da se ćuftice od krompira prilikom prženja raspadnu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar