Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Haringa u sosu od paradajza

Haringa u sosu od paradajza

Haringa u sosu od paradajza
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
4
"Tako lako se pravi i tako je ukusna, da tokom cele godine sa zadovoljstvom jedemo samo nju"

Potrebni sastojci

  • haringa - 800 g, file
  • paradajz - 400 g
  • beli luk - 4 - 5 strukova, mladi
  • crni luk - 1 glavica
  • soja sos
  • med - 1 kašičica
  • selen
  • biber
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Filete od heringe (800 g) poređajte u pleh sa maslinovim uljem. Posebno napravite sos.

Sameljite jednu teglu domaćeg konzerviranog paradajza, naseckajte 4-5 strukova mladog belog luka (samo beli deo) na veoma sitno, kao i glavicu crnog luka, promešajte sa paradajzom, dodajte malo više soja sosa, selena, bibera i 1 kašičicu meda.

Sve dobro promešajte i prelijte filete ribe, pa stavite nekoliko kriški limuna. Pecite prekriveno folijom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat, pa zatim sklonite foliju i zapecite jelo još 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: