Pikantna pečena prepelica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70663
06/09/2019
"Ostavite prepelice da se mariniraju cele noći - jer dobre stvari se dešavaju polako, ukusne takođe "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 2 komada, po 500 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • kumin - 1 kašika, semenke
  • slačica - 1 - 2 kašike
  • korijander - 2 kašičice, iseckan, ili peršun
  • mladi luk - 2 struka, iseckan
  • mango - 1/3 šolje (110 g) čatni
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • vinegret
  • maslinovo ulje - 1/3 šolje (80 ml)
  • sok od limuna - 2 kašike
  • šećer - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću kuhinjskog noža rasecite leđnu kosti prepelica sa obe strane i odstranite je. Isecite ptice na pola po grudima.

Stavite ih u posudu i dodajte alevu papriku, beli luk, semenke, korijander, lik, čatni od manga i masnoću. Pokrijte i ostavite u frižideru bar 3 sata ili tokom cele nići.

Zagrejte rernu, ocedite ptice i sačuvajte marinadu. Stavite prepelice na rešetku u podmazanu posudu za pečenje grudima na gore. Pecite ih 30 minuta ili dok ne budu gotove. Tokom pečenja ih mažite marinadom nekoliko puta.

Spremite vinegret, muteći sastojke u tegli sa poklopcem. Pri serviranju prelijte prepelice vinegretom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar