Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Bećarac (Sremski bećar paprikaš)

Bećarac (Sremski bećar paprikaš)

00000000000000
Šegrt
213772
Bećarac (Sremski bećar paprikaš)
Fotografije: Anonymous
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ovaj recept potiče iz Srema, jedno staro i vrlo ukusno jelo, probajte"

Potrebni sastojci

  • paprike - crvene, zelene i žute - po 2 kom.
  • crveni luk - 1 kg.
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 3 kom.
  • vegeta , so , biber - po ukusu
  • jaja - po želji
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • sir - 300 g, tvrdi, rendani
  • dimljeni svinjski vrat - 1 kg
  • domaća svinjska mast - 150 gr
* merne jedinice

Način pripreme

1. Paprike oprati i izrezati na trakice. Crveni luk očistiti i takođe rezati na režnjeve. Sve staviti u posudu i dinstati dok ne omekša. Dodati začin, so i biber pa promešati, staviti beli luk i pržiti par minuta.

Paradajz očistiti od ljuspe (kore), (tako što ga stavimo u ključalu vodu na par minuta, zatim skinemo kožicu), izrezati ga na sitne kockice i pirjati da postane kašast i da se sjedini sa paprikom.

Smanjiti temperaturu pa ulupati jaja, izmešati ih sa pavlakom i lagano sipati u dinstano povrće, stalno mešati dok se ne sjedini sa povrćem.Ne sme biti vode.

2. U tiganju ili đuvečari ispeći dimljeni vrat. Posuda mora biti dobro ugrejana, da meso dobije braon koricu, a iznutra ostane saftno. Peče se sa svake strane od 5-10 minuta, zavisno od debljine mesa.

Kad je meso pečeno izvaditi ga napolje, pa Bećarac presuti u posudu gde se meso peklo. Po Bećarcu posuti polovinu narendanog sira, poređati meso , pa opet posuti drugom polovicom sira.

Poklopiti i ostaviti na toplom da se sir otopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Ovo nije sremski becarac!Ja sam cistokrvna sremica i becarac se kuva samo od luka,paprike i paradajza i na kraju se dodaju umucena jaja,da zgusnu zacina ide samo so i nista vise
28.09.2024 15:17
Boki Lazic
Boki Lazic
Veoma ukusno
01.03.2021 15:53