Ljuta Pita

00000000000000
Šegrt
213772
Ljuta Pita
Fotografije: Anonymous
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Stari recept moje prabake, pikantna ljuta pita. Možemo je poslužiti kao toplo predjelo, za doručak ili uz meze za večeru ili ručak."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu (tanje) - 500 g
  • jogurt - 500 ml
  • ulje suncokretovo - 300 ml
  • sir - 500 g, sveži, kravlji
  • beli luk - 8 čenova
  • kisela pavlaka - 300 ml
  • jaja - 5 kom
  • tucana ljuta paprika ili sveži seckani fafaroni - po ukusu
  • so - po ukusu
  • vrela voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odvojimo kore u četiri grupe po tri kore.

2. Od 300 ml jogurta, 100 ml pavlake, 3 jaja, 200 ml ulja, 4 čena belog luka i kašičica ljute paprike umutimo fil za premazivanje kora .

3. Na stoljnak stavimo prvu koru, pa je premažemo sa pripremljenim filom, dodamo drugu koru pa i nju premažemo. Dodamo treću koru na nju stavljamo posoljeni kravlji sir ravnomerno raspoređen. Sad kore umotamo u rolnu i stavimo u podmazani pleh. Ovaj postupak ponovimo sa sve četri grupe kora.

4. Kad smo savili pitu i poslagali je u pleh izrežemo je na željene komade i na svaki komadić stavimo malo margarina ili maslaca. Pripremljenu pitu stavimo peći na 250 c oko 30 min, pa je izvadimo i prelijemo je prelivom koji smo napravili od 200 ml jogurta, 2 jaja, 300 ml pavlake, malo soli, 100 ml ulja, 4 čena belog luka rendanog i 100 ml vrele vode.

Sve dobro izradimo da se sjedini i prelijemo preko pite i vratimo u rernu da se zapeče još nekih 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Zanimljiva kombinacija
13.02.2021 10:06