Način pripreme
1. Odvojimo kore u četiri grupe po tri kore.
2. Od 300 ml jogurta, 100 ml pavlake, 3 jaja, 200 ml ulja, 4 čena belog luka i kašičica ljute paprike umutimo fil za premazivanje kora .
3. Na stoljnak stavimo prvu koru, pa je premažemo sa pripremljenim filom, dodamo drugu koru pa i nju premažemo. Dodamo treću koru na nju stavljamo posoljeni kravlji sir ravnomerno raspoređen. Sad kore umotamo u rolnu i stavimo u podmazani pleh. Ovaj postupak ponovimo sa sve četri grupe kora.
4. Kad smo savili pitu i poslagali je u pleh izrežemo je na željene komade i na svaki komadić stavimo malo margarina ili maslaca. Pripremljenu pitu stavimo peći na 250 c oko 30 min, pa je izvadimo i prelijemo je prelivom koji smo napravili od 200 ml jogurta, 2 jaja, 300 ml pavlake, malo soli, 100 ml ulja, 4 čena belog luka rendanog i 100 ml vrele vode.
Sve dobro izradimo da se sjedini i prelijemo preko pite i vratimo u rernu da se zapeče još nekih 10 minuta.
Komentari