Lazanja bianiči

05/10/2019
"Iako čovek dobro živi na dijeti, jednom će dobiti poziv za ovu lazanju i onda će sve biti izgubljeno "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šunku tanko isecite. Pečurke isecite na kriške. Luk i beli luk sitno isecite i propržite u maslinovom ulju dok ne postane providan.

Dodajte pečurke i pržite dok ne omekša. Dodajte pavlaku, polovinu soli, ostavite da provri i skinite sa vatre.

Pripremite bešamel sos, maslac rastopite na tihoj vatri. Dodajte brašno i mleko uz neprestano mešanje. Dodajte preostalu so.

Pradajz izrendajte i pomešajte sa origanom. Dodajte bešamel. Lazanju režajte u pleh, na dno stavite sos bešamel i nakon toga ređajte kore, namažite ih sosom od pečuraka sa pavlakom.

Na svaku koru stavite od rendanog kačkavalja. Odozgo prelijte preostalim bešamel sosom i pospite parmezanom. Pecite 30 mintuta na 180 stepeni. Servirajte odmah.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar