Tikvice sa nadevom od pečuraka i piletine

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
08/10/2019
"Ako imate dve punjene paprike nemojte ih davati bližnjem svom, jer će vam ih pojesti a da ne trepne "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca114
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se seče na sitno. Pečurke se seku na tanke kriške. Meso i pečurke se pomešaju i zaprže se na srednjoj vatri 10 minuta uz neprestano mešanje.

Tikvice se operu i iseku se na poprečne parčiće, pro čemu se svako parče izdubi tako da mu ostane dno i da se dobije nešto poput čaše.

Meki deo tikvica se seče na sitno. Luk se seče na sitno, šaragrepe se narendaju na krupno rende.

Šargarepe i luk se dodaju u meso sa pečurkama i prže se pet minuta. Dodaje se pavlaka, bosiljak, so i sve se dinsta dok se ne zgusne. Nadev se blago ohladi i meša se.

Nadevom se pune tikvice i ređaju se u posudu za pečenje, namazanu maslinovim uljem. Kačkavalje se narenda i njim se posipaju tikvice.Peku se 30 minuta na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar