Nemački umak od vina

17/10/2019
"Hladno meso i nemački umak od vina - ovo je kombinacija koju po svaku cenu treba da probate "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 40 g
  • brašno - 40 g
  • bujon - 1/2 l, pileći u kockama
  • jaja - 2 komada, žumance
  • pavlaka - 1/2 šolje za čaj, tečna
  • belo vino - 20 ml
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon.

Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi.

Dodaje se vino, so i biber, umak se ostavi još 1 minut na ringli, nakon čega se skida.

Servira se topao ili hladan uz meso ili dinstano povrće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar