Patlidžan punjen jagnjećim mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
19/10/2019
"Rekli bismo vam koliko je ukusan, ali smo obećali da nećeom da pričamo punih usta, a jednostavno ne možemo da mu odolimo "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada
  • patlidžan - 5 komada
  • beli luk - nekoliko čenova
  • so
  • biber
  • masnoća
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sečen na sitno dinstamo dok ne omekša. Dodajemo mu mleveno meso i začinjavamo.

Kada se mleveno meso pretvori u mrvice, smesi dodajemo isečenu unutrašnjost patlidžana i isečen paradajz. Dodajemo beli luk i dinstamo još izvesno vreme.

Izdubljen patlidžan zapržimo blao u tiganju i punimo dobijenim nadevom.

Napunjen patlidžan poređamo u šerpu i prelivamo do njihove polovine vodom.

Kuvamo dok patlidžan ne omekša.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar