Frikase od pečuraka

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
07/11/2019
"Za one, koji vole vole frikase od povrća - super laki recept za aromatični frikase od pečuraka "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i nasecite pečurke na kriške. Stavite ih u šerpu sa litrom vode, posolite i kuvajte ih 10 minuta.

U drugu šerpu stavite maslac, dodajte maslinovo ulje i kada se masnoća zagreje dodajte 2 kašike brašna. Odmah počnite da mešate. Upržite brašno do zlatne boje.

Dodajte malo vode u kojoj su se kuvale pečurke i mešajte žicom, dok se smesa ne ujednači i dok ne dobijete željenu gustinu frikasea. Treba da bude malo ređe od guste boze. Dodajte pečurke.

Umutite žumance sa dve kašike kiselog mleka. Sipajte hladnu zapršku i mešajte energično još 5 minuta dok se ne pasterizuje žumance.

Skinite posudu sa vatre. Začinite sa malo bibera, sitno seckanim peršunom i nekoliko kapi soka od limuna.

Napomena: Veoma je važno da dobro upržite brašno, jer će u suprotnom slučaju frikase od pečuraka imati neprijatan ukus sirovog brašna!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar