Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovana piletina na seoski način

Pohovana piletina na seoski način

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pohovana piletina na seoski način
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Rekli smo i ponovićemo - najukusnija jela se spremaju na seoski način. Nazdravlje za to"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pile
  • masnoća
  • brašno - za valjanje
  • jaja - 3 - 4 umućena
  • prezle - za valjanje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno pile isecite na parčiće pogodne za pohovanje.

Svako parče piletine se potapa u masnoću, uvalja se u brašno, nakon toga u umućena jaja i na kraju se uvalja u smesu od brašna i aleve paprike.

Parčići se ubacuju u posudu sa zagrejanom masnoćom i prže se dok ne preplanu ravnomerno i da izgledaju ukusno.

Ne stavljajte već ispržene parčiće piletine jedno na drugo da ne bi spao poh.

Serirajte pohovanu piletinu sa sosevima, salatom ili krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: