Način pripreme
Pomešamo i promešamo sve sastojke za marinadu i dobijenom smesom premažemo teleću plećku sa svih strana.
Ostavimo u zatvorenoj posudi makar 3-4 sata, najbolje 12-15 sati u frižideru.
U zavisnosti od starosti teletine i veličine parčeta, vreme potrebno za pripremu mesa varira. Krhku mladu teletinu, kao što je u ovom slučaju, pečemo sat do sat vremena i 20 minuta u zatvorenoj vatrostalnoj posudi ili pod folijom.
Povremeno okrećemo meso i premazujemo ga ostatkom marinade.
Kad je meso skoro gotovo i prilikom probe pušta samo prozračan sok, otvaramo posudu i zapečemo još 15-20 min. da se dobije zlatkasta korica.
Sokove iz mesa procedimo, u njih dodajemo bujon i suve vrganje.
Začinimo sa soli, biberom, majčinom dušicom i kuvamo pečenu teletinu dok se ne redukuje do željene konzistencije za sos.
Po želji možemo dodati i malo prženog brašna kako bi se zgusnulo.
Matiramo maslacem i serviramo teleću plećku s Grejvi sosom.