Frikase piletina sa pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
540
885
30/11/2019
"Jedinstveno ukusna varijanta omiljenog frikasea - sa pečurkama i maslacem!"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano270
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso u posoljenoj vodi i čim provri dodajte luk, isečen na pola, prepolovljene čenove belog luka i zrna bibera. Ostavite da se kuva oko 30 minuta.

Zagrejte maslac u drugoj posudi i stavite pečurke da se zaprže, prethodno očišćene i isečene na kriške. Čim omekšaju i zaprže se dodajte brašno i mešajte energično.

Čim se rastvori sklonite s ringle i postepeno dolijte 600 ml bujona. Vratite na ringlu i mešajte oko 5 minuta dok se ne dobije gusti sos za frikase.

Iseckajte mirođiju i dodajte je u jelo. Na kraju promešajte iskidano pileće meso i dolijte u tankom mlazu pavlaku. Mešajte frikase, a ako je potrebno začinite biberom i solju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar