Najukusnija soda pogača za badnje veče

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
07/12/2019
"I kako tradicija nalaže dočekali smo Badnje veče sa najukusnijom soda pogačom "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 730
  • Pregledi tokom meseca3958
  • Pregledi tokom sedmice41
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno tri puta, dodajte so i prašak za pecivo, promešajte da se dobro pomešaju. U čaši pomešajte sodu i sirće, nakon što narastu dodajte ih u brašno, zajedno sa uljem. Uz neprestano mešanje u mlazu dodajte toplu vodu i zamesite meko testo.

Ovaj korak je najvažniji za uspešnu soda pogaču - mesite testo kontinuirano nakon što se oblikuje, ili dok u njemu ima mehura vadzuha dok ga sečete.

Oblikujte pogaču od testa i stavite je u posudu za pečenje namazanu uljem.

Ostavite testo da odstoji 15 minuta tako da se otpusti, pre nego što je stavite u rernu na pečenje, izbušite pogaču viljupkom na više mesta.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30-35 minuta dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Nakvasite gazu i iscedite veoma dobro, izvadite ispečenu pogaču i uvijte je njom, pokrijte je suvom krpom i ostavite tako oko 10 minuta.

Servirajte toplu, veoma meku i ukusnu soda pogaču posebno posudu šarenom solju!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar