Patlidžan u sosu od paradajza

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
12/12/2019
"Već smo nestrpljivi da probamo patlidžan u sosu od paradajza, napravljen sa mnogo želje i ljubavi "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kriške po dužini, posolite ih i nakon 20 minuta ih operite i osušite.

Zagrejte ulje za prženje, uvaljajte svaki patlidžan u brašno aromatizovano belim lukom u prahu i ispržite sa obe strane dok ne dobije blagu preplanulost.

Uporedno sa tim zapržite u šerpi iseckan luk i beli luk, dodajte pasiran paradajz i kuvajte sos dok se ne zgusne. Začinite ga začinima.

Poređajte patlidžane u posudu za pečenje, prelijte sosom i ispecite u jakoj rerni, dok se vlažnost sosa još ne smanji. Po želji na kraju možete da pospete narendanim sirom.

Umesto da pečete, možete da ubacite palidžan u šerpu sa sosom i da kuvate 10-15 mintua.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar