Čorba od pečuraka sa šargarepom i lukom

17/12/2019
"Pripremamo ukusnu čorbu od pečuraka sa šargarepom i lukom svima koji nisu ubeđeni da možemo da jedemo dobro i bez mesa "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pečurke (ja sam koristila kraljevske šampinjone, oni su aromatičniji) i isečemo na kriške, nije potrebno da budu mnogo tanke.

Šargarepu isečemo na krugove, a luk iseckamo.

U duboku šerpu sa debelim dnom sipamo 2 supene kašike maslinovog ulja i 1 supenu kašiku maslaca, ugrevamo i dodajemo svo povrće da se dinsta dok ne ostane na masti.

Sipamo vino i ostavljamo 1-2 minuta da ispari i da ostane samo njegov miris i sipamo oko 1.5 u toplu vodu, dodajemo bujon od povrća, promešamo i čorbu ostavljamo na umerneoj vatri da vri oko 30 minuta dok pečurke ne budu gotove.

Za vreme kuvanja posolimo ako je potrebno, zato što gotov bujon sadrži dosta soli i sipamo biber, dodajemo muskatni oraščić za ukus, prstohvat bugarskog luka i iseckanu mirođiju.

Pred kraj kuvanja dodajemo celu pavlaku, promešamo žicom i dodajemo i sveže mleko. Ostavljamo samo da provri i skidamo sa vatre.

U preostlau masnoću, maslac i maslinovo ulje ugrevamo u tiganju i dodajemo alevu papriku i iseckani beli luk. Energično mešamo samo dok se ne oseti prijatan miris aleve paprike, skidamo sa vatre i sipamo u čorbu.

Ostavljamo da provri i skidamo sa vatre.

Čorba od pečuraka sa šargarepom i lukom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar