Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Krem čorba sa leblebijama i belim peščanim školjkama

Krem čorba sa leblebijama i belim peščanim školjkama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krem čorba sa leblebijama i belim peščanim školjkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Priznajemo da za krem čorbu sa školjkama nismo bili čuli, a sada je preporučujemo svima"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • šalot - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - mala grančica
  • za školjke
  • peščane školjke - 400 g sa ljušturama, sveže
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - prstohvat
  • vino - 1 šolja, belo
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite leblebije u hladnoj vodi na 24 sata. Bacite vodu, u kojoj su kisnule, sipajte novu, dodajte sitno isečene šargarepu, celer, luk i čenove belog luka. Posolite.

Skuvajte dok leblebije ne budu gotove. Pasirajte čorbu dok ne postane kremasta, ne mnogo gusta smesa.

U tiganj sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Ubacite usitnjen beli luk i peršun. Zapržite kratko i dodajte školjke sa ljušturama.

Kuvajte 3-4 minuta, nakon toga sipajte belo vino i dovršite kuvanje, dok se ne otvore sve školjke.

Očistite ljušture, a školjke zajedno sa tečnošću sipajte u čorbu. Dobro homogenizujte.

Servirajte čorbu sa leblebijama i belim peščanim školjkama vruću sa prepečenom kriškom hleba i čašom belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: