Način pripreme
U posudi se mute jaja. Dodaje se kiselo mleko sa prethodno ugašenom sodom.
Nakon toga namrvimo sir i dodajemo i jaja i mleko. Stavljamo dve kašike ulja i dobro mešamo.
Smesa za pitu je gotova. Ako vam se čini mnogo gusta dolijte malo vode.
Namažite dobro posudu za pečenje u kojoj ćete peći.
Kore podelimo na komade. Ako u jednom pakovanju ima 12 kora, koristimo 6 na 6.
Uzimamo list kore i pravimo ga u harmoniku. Ređamo u posudu i tako dok ne poređamo kore. Kapnemo ulje tu i tamo. I prelivamo pitu sa sirom.
Smesu takođe delimo na pola. Nakon što smo zalili jedan red, okrećemo obrnuto. Ako je jednom poređano horizontalno, sledeći put je vertikalno.
I tako ređamo i ostale kore i ponovo prelivamo.
Pečemo vazdušastu pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada je pita gotova, okrećemo je na drugu posudu za pečenje (veću) da uzme vazduh.