Način pripreme
U srednje velikoj šerpi zagrevamo masnoću (nerafinisano suncokretovo ulje) i u njoj nekoliko minuta kuvamo poklopljenu sitno iseckanu šargarepu i luk.
Lepo operemo pirinač nekoliko puta i isceđenog ga dodajemo u njih. Začinimo himalajskom solju, biberom i alevom paprikom. Promešamo i nakon toga prelivamo sa otprilike 1.5 l vruće vode.
Kuvamo poklopljeno desetak minuta i nakon toga dodajemo svo sitno iseckano zelenolisno povrće (sveže ubrano iz bašte) sledećim redosledom: kopriva (2-3 šake, listovi), zelje (otprilike 15 listova srednje veličine, bez drški), pera mladog belog luka i beli luk, i 1/3 vezice peršuna - listovi.
Promešamo supu i ostavljamo da se krčka još otprilike 10 minuta dok se pirinač ne skuva.
U posebnoj posudici umutimo 1 jaje. Lagano ga dodajemo, polako, mešajući supu tako da se dobiju presečeni komadići jaja. Nakon 2-3 minute supa od koprive je gotova!
Poslužujemo supu od koprive i zelja toplu, obogaćenu aromama.
Pogodna za jednu ugodnu porodičnu večeru!