Način pripreme
1. Skuvajte krompir 25 minuta u blago posoljenoj vodi. Treba da je mekan ali ne prekuvani. Izvadite iz vode i ostavite da se prohladi.
2. Iseckajte luk na sitno i stavite da se zaprži u maslacu i maslinovom ulju na umerenoj vatri. Za to vreme oljuštite pečurke isecite na male kocke.
3. Kada luk omekša, stavite kašiku šećera i ostavite da se blago karamelizuje. To će dati sjajnu notu nadevu.
4. Dodajte pečurke i kuvajte i njih nekoliko minuta, nakon toga sipajte pavlaku i topljeni sir u parčićima. Mešajte dok se ne zgusne i potpuno ne istopi sir i začinite solju, majčinom dušicom i biberom.
5. Isecite krompir na pola i izdubite kao čamce, u koje ćete staviti nadev. Deo izdvojene unutrašnjosti krompira možete da dodate izgnječen u nadev, ako želite.
Ja ponekad radim sledeće - stavljam kašičicu maslaca, sipam malo po malo i mešam dok ne dobijem krem od krompira. Začinjavam solju i biberom. Kada se doda u nadev daje još veću gustinu i kremaste je strukture.
6. Zagrejte rernu do 180 stepeni.
Napunite čamce od krompira smesom i poređajte u namazanu posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta ili dok se odozgo ne stvori korica.
7. Izvadite posudu sa ukusnim punjenim krompirom, pospite narendanom gaudom (svežom, ne zrelom). Ponovo gurnite u rernu da se zapeče.
8. Servirajte ukusan punjeni krompir sa pečurkama i topljenim sirom sa harnirungom od sveže salate ili samostalno kao meze.
Prijatno!