Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Čij ćuftice - Ljute ćuftice od bulgura

Čij ćuftice - Ljute ćuftice od bulgura

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Čij ćuftice - Ljute ćuftice od bulgura
Fotografije: Sevda Andreeva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ko razume, ovde se zaustavlja i bira ove pikantne i zdrave Čij ćuftice od bulgura !"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 3 šolje, izmrvljen
  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 4 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • paradajz sos - 4 kašike
  • ljute papričice - 1 kašika, salsa
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • kumin - 1 kašičica
  • sumak - 1 kašičica
  • isot - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • topla voda - 1 šolja
  • sok od nara - po ukusu
  • limun - po ukusu
  • paradajz - za ukras
  • zelena salata iceberg - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboki pleh sipajte izmrvljeni bulgur. Jedno za drugim, preko njega sipajte sitno seckani crni luk, izgnječeni beli luk, oljušten i narendan paradajz, paradajz pire i salsu od ljutih papričica, a svaku namirnicu dobro utrljajte dlanom u bulgur. Mesite veoma dobro dok bulgur sve ne upije.

Bulgur će nabubreti od tešnosti koju upije. Sipajte smesu od suvih začina (kumin, sumak, isot, biber i aleva paprika), posolite i pomovo dobro promešajte. Dodajte maslinovo ulje i oko jedne šoljice tople vode. Kada bulgur upije i vodu, dodajte i naseckani peršun.

Smesu oblikujte u loptu i umotajte je u providnu foliju da odstoji nekoliko sati. Nakon tog vremena, prstima uzimajte malo od bulgura, dlanovima ga izmesite i formirajte oblik duguljaste ćufte. Ovo jelo se konzumira u listi Iceberg salate sa komadićem paradajza, preliveno sokom od nara ili sokom od limuna.

Ovu smesu možete da pripremite i uz pomoć miksera u dubokoj posudi. Količina začina i soli se može menjati u zavisnosti od vašeg ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: