Postan pirinač u rerni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
250
316
21/09/2020
"Vaš lični izbor je ako želite da ovaj pirinač garnirate šniclom ili kobasicom"
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 262
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • masnoća - 80 ml ulja
  • paprike - ili drugo povrće
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte masnoću u tiganju i upržite sitno naseckane luk i šargarepu.

Dodajte prethodno oprani pirinač i promešajte. Upržite i pirinač.

Prebacite smesu u tepsiju i začinite začinima.

Dodajte 4-5 šolja vode i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok pirinač ne upije vodu.

Pirinač u rerni je veoma ukusan. Posni pirinač u rerni poslužite dok je topao.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar