Turska jagnjeća čorba

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Turska jagnjeća čorba
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
29/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
"Uživamo u turskoj jagnjećoj čorbi, napravite je i vi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jegnjeće meso se očisti i iseče na parčiće. Preliva se sa dva litra vode, posoli se i ostavlja se da vri prola sata.

Luk se iseče na sitno i dodaje se u meso. Paprika i šargarepa se takođe očiste i iseku na sitno. Šaragrepa može i da se narenda na rende. Probajte i ovo povrće uz ovu tursku čorbu. Ako je potrebno još vode, dolijte vrelu uz ukusnu jagnjeću čorbu.

Pirinač se opere pod tekućom vodom i dodaje se u jelo. Kuva se dok ne omekša.

Na kraju se čorba zaprži umućenim žumancem i sa malo brašna.

Turska jagnjeća čorba se ostavlja još 2 minuta na ringli i sklanja se sa strane.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: