Klasični pasulj sa kiselim kupusom u rerni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
171
312
14/12/2020
"Ako nikada niste probali pasulj sa kiselim kupusom, niste upoznali čari domaće kuhinje"
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano223
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopote pasulj u vodu prethodne večeri. Ujutro prospite vodu, operite pasulj i ubacite ga u ekspres lonac.

Pokrijte pasulj vodom, zatvorite ekspres lonac i kuvajte ga pola sata. Izvadite pasulj, ocedite ga i ostavite po strani.

Kupus sitno naseckajte.

Ugrejte 2 kašike ulja u šerpi i na njemu upržite praziluk, naseckan na polukrugove. Dodajte alevu papriku i paradajz pire.

Sačekajte nekoliko minuta i dodajte kupus i pasulj. Dodajte bujon i začine.

Prebacite pasulj sa kiselim kupusom u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko sat vremena.

Preko tepsije možete da stavite aluminijumsku foliju, kako jelo ne bi izgorelo odozgo.

Izvadite, ohladite i poslužite klasični pasulj sa kiselim kupusom u rerni u odgovarajućim tanjirima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar