Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šaran punjen paradajzom i lukom

Šaran punjen paradajzom i lukom

Šaran punjen paradajzom i lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Punjeni šaran je prava klasika, za koji nema šanse da nemate bar jedan isproban recept"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1300 g
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • paradajz pire - 2 kašike
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 30 g
  • so
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - svež
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro očišćenog šarana. Posolite ga sa svih strana. Oljuštite luk i isecite ga na sitno.

Zagrejte ulje i izdinstajte luk. Dodajte očišćene i isečene šargarepe na krugove.

Nakon što povrće omekša, dodajte oljuštene i na parčiće isečene paradajz i pečurke. Promešajte i kuvajte 3-4 minuta.

Začinite solju, biberom i dodajte šećer i alevu papriku. Promešajte i dodajte 1/2 šolje tople vode. Dodajte paradajz pire. Promešajte u ujednačenu smesu.

Gotovom smesom napunite stomak šarana i ostatak sipajte u posudu za pečenje. Pospite sitno isečenim belim lukom.

Zapecite šarana u zagrejanoj rerni.

Nakon što njegova površina dobije hrskavu koricu, pažljivo ga okrenite i zapecite i sa druge strane dok ne dobije zlatastu preplanulost. Pospite svežim peršunom.

Jedinstveno ukusan šaran punjen paradajzom i lukom! Servirajte sa odgovarajućim pićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: