Grčka čorba od leblebija
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Grčka čorba od leblebija

Grčka čorba od leblebija

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Grčka čorba od leblebija
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Najukusnija krem čorba, koju smo probali - po želji možete da dodate samo još začina i sok od limuna"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 800 g, iz konzerve ili domaće skuvane
  • luk - 300 g, oko 2 srednje glavice
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 4 struka, svež
  • origano - 3 kašičice, sušeni
  • biber - 4 prstohvata, sveže mleveni
  • sok od limuna - 50 ml, sveže ceđen
  • maslinovo ulje - 60 ml + za posipanje
  • so - 2 kašičice ili po ukusu
  • krutoni - za serviranje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i beli luk i izdinstajte ih u maslinovom ulj 10 minuta.

2. Dodajte na sitno isečen peršun, oceđene skuvane leblebije, origano, biber i so.

3. Sipajte 1, 2 litara vode i kuvajte pod poklopcem 20 minuta.

4. Sipajte sveže ceđeni sok od limuna i pasirajte u glatku konzisteciju ukusnu krem čorbu.

5. Servirajte veoma vruću grčku čorbu, posutu aromatičnim maslinovim uljem i hrskavim krutonima.

Po želji možete da dodate još začina ili soka od limuna u grčku čorbu od leblebija.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: