bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan bez mesa

Punjeni patlidžan bez mesa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
680
370
Punjeni patlidžan bez mesa
Fotografije: Niki
10/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
"U nikakvom slučaju vas nećemo slagati, ako vam kažemo da je ovaj vegetarijanski patlidžan strašno ukusan"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane presecite na pola po dužini i posolite ih. Ostavite da se ocedi crni sok sa gorčinom iz njih.

Za to vreme očistite i na sitno naseckajte luk, paradajt, papriku i šargarepu.

Patlidžane isperite i osušite, pa ih utdubite uz pomoć kašike.

U vrelom ulju pržite naseckano povrće zajedno sa izdubljenim patlidžanom.

Dodajte suve začine u smesu.

Napunite patlidžane nadevom i poređajte ih u pravugaoni pleh, pokrijte folijom i pecite na 190 stepeni oko 40 minuta.

Sklonite foliju, stavite na svaki patlidžan nekoliko kockica sira, pospite rendanim kačkavaljem i zapecite sočni punjeni patlidžan da se kačkavalj istopi.

Poslužite punjeni patlidžan bez mesa posut svežom mirođijom ili peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: